Büyük Taklid Merci'i Sayın Seyyid Ali Hüseyni Sistani’nin Bürosunun Resmi İnternet Sitesi

Ayetullah Sistani Bürosundan yetkili bir kaynak tarafından yapılan açıklama: Hazreti Ağa dün gece sol bacağında burkulma sebebiyle kalçasında meydana gelen kırıklık sonucu Iraklı doktorlardan oluşan bir sağlık timinin müşahedesi altında bugün ameliyata alınacaktır.
Müminlerden Hazreti Ağa için dua etmelerini bekliyoruz.

Sorular ve Cevaplar » ÖLÜYE DOKUNMA GUSLÜ

21 Soru: Guslü verilmemiş kemiğe dokunmak gusül gerektirir mi?
Cevap: Hayır.
22 Soru: Ölüden kopmuş ve guslü verilmemiş kemiğe dokunmak guslü gerektirir mi?
Cevap: Hayır.
23 Soru: Canlı insandan kopmuş kemiğe dokunursam gusül farz olur mu?
Cevap: Hayır farz değildir.
24 Soru: Ölü insandan ayrılmış dişe dokunursak gusül far olur mu?
Cevap: Hayır.
25 Soru: Canlı insandan ayrılmış dişe dokunursam gusül almam gerekir mi?
Cevap: Hayır.
26 Soru: Ölüye dokunma guslü nasıl alınır?
Cevap: Cenabet guslü alınmalıdır.
27 Soru: Ölüye dokunma guslü alırsam namaz kılmak için de abdest almam gerekir mi?
Cevap: Hayır, abdest almanıza gerek yoktur.
28 Soru: Birkaç ölüye dokunan kimsenin kaç gusül alması gerekir?
Cevap: Bir gusül alması yeterlidir.
29 Soru: Bir ölüye birkaç defe dokunan kimsenin kaç defa gusül alması gerekir?
Cevap: Bir gusül alması yeterlidir.
30 Soru: Bir kimse ölüye dokunduktan sonra gusletmezse camide durması haram mıdır?
Cevap: Hayır.
Yeni bir soru göndermek için buraya tıklayınız
العربية فارسی اردو English Azərbaycan Türkçe Français